субота, 12 листопада 2022 р.

Читай, вивчай, досліджуй природу рідного краю

  Освіта — ще одна наша зброя у війні. Освічена нація — непереможна нація. Нове покоління українців повинно нести знання про минуле й сьогодення у майбутнє для розбудови й розвитку вільної європейської України.
   5 листопада у приміщенні дитячо-юнацького клубу спортивного орієнтування і туризму «Валтекс» відбувся екологічний захід «Читай, вивчай, досліджуй природу рідного краю».    Організаторами дійства були Руслан Білан, вчитель біології Лубенської ЗОШ №2, керівник гуртка «Екологічне краєзнавство» та його вихованці - учні 9-х, 10-х класів. Захід проводився задля привернення уваги учнівської молоді до збереження неповторної краси нашого рідного краю. У ньому взяли участь майже всі вихованці гуртків ДЮКСОТ «Валтекс».
Учні презентували свою природодослідницьку діяльність, демонстрували власні соціальні відеоролики про охорону природи, переробку сміття, розігрували екологічні сценки, зачитували власні твори про охорону природи рідного краю та розповідали при природоохоронні об’єкти Лубенщини.
               
                 
Діти брали участь у конкурсах, де кожна команда учасників побачила різні майстер-класи, пов’язані з природоохоронною діяльністю і взяла участь у екологічній діяльності.
На кожній станції пропонувались практичні завдання, що стосуються проблем голодних тварин, сортування сміття, охорони лісів, економії води та екомайстерні з виготовлення квітників із відходів пластику.
                         
Всі учасники із цікавістю взяли участь у екологічному заході та задоволені новими навичками, які отримали в результаті роботи.

Семенова Ярослава, учениця 9-Б класу Лубенської ЗОШ №2, вихованка гуртка «Екологічне краєзнавство» ДЮКСОТ «Валтекс»

Немає коментарів:

Дописати коментар