четвер, 20 травня 2021 р.

Безцінний спадок українців


Я вишию сорочку кольорову
Й по білім світі гордо в ній піду.
 У ній зустріну пору світанкову
І щастя світле я у ній знайду…
 День вишиванки — це не лише свято національної свідомості, патріотизму, а й краси та дружби. Свято національного костюму спрямоване на те, щоб зберегти історичну цінність української традиції створення і носіння вишиванок. День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, а також об’єднати українців. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.
 20 травня Лубенська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 також замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. Вчителі 4-х класів (Буторіна О.М., Максакова А.В., Крістіян Т.О., Кисляк Л.В.) провели тематичну годину «Вишиванка – спадок нації!» Учні дізналися про історію виникнення вишиванки, про різновиди орнаментів на теренах України, значення символів та кольорів на сорочках.                                                                                     
Четвертокласники разом із вчителями долучилися до флешмобу «Лубенщина вишивана».







День Вишиванки завжди був яскравим, життєдайним та улюбленим святом мільйонів українців. Згадаймо наших захисників, які одягають вишиті сорочки і вірять, що вони захистять від куль. Згадаймо себе і той піднесений внутрішній стан, коли йдеш вулицею, і тобі посміхаються незнайомі люди лишень тому, що вони теж у вишитих сорочках.
 Сподіваємося, і цього року разом з вами ми зможемо зберегти красиву традицію, відповідальну місію великим українством одягати вишиті сорочки в знак єдності та підтримки одне одного.

Учителі 4-х класів.

Немає коментарів:

Дописати коментар