четвер, 20 травня 2021 р.

Моя вишиванка – мій особливий оберіг

  20 травня учні 1-х класів разом із класоводами Сивобородько Л.М., Рєпіною І.О., Ярмоленко Т.І. активно долучилися до проведення загальнонаціонального свята – Дня вишиванки. Яскравим орнаментом національного одягу діти уквітчали класні кімнати. Ранкова зустріч, спрямована на виховання почуття любові до свого народу, подарувала маленьким школярам незабутні хвилини доброти.

 На радісній ноті пройшла тематична виховна година у 1 –Б класі. Було проведено віртуальну екскурсію, під час якої учні звернулися саме до історії вишиванки як українського національного вбрання. Діти презентували гарні вишиті сорочки, познайомилися з основними елементами вишиванки: кружальцями, трикутниками, ромбами, кривульками, лініями й хрестами (простими й подвійними). Першокласники розмірковували про зміст, вкладений у ці символи.
 Учні 1-А та 1-В класів обмінялися інформацією про секретний код вишиванки, переглянули відеоматеріал про цей особливий оберіг «Калейдоскоп візерунків», замалювали елементи національного вбрання, орнаменту на заготовленій основі, виконали роботу в парах «Моя вишиванка».

Одягнувши вишиванку, діти отримали надзвичайно багато позитивних емоцій, відчули цілющу силу рідної землі.
 Класоводи 1-х класів

Немає коментарів:

Дописати коментар