середа, 30 жовтня 2019 р.

Освітні ініціативи педагогів НУШ

 За кожним успіхом учня початкової школи, його відкриттям чи здобутком стоїть Учитель, який завжди підтримає, надихає власним прикладом на творчість, а головне - навчає жити. 
  В Україні триває підвищення кваліфікації вчителів-початківців за допомогою спеціально розроблених тренінгів, спрямованих на їх згуртування задля вирішення існуючих проблем в сучасній освіті. Під керівництвом методиста управління освіти Лубенського виконавчого комітету міської ради Кравцової Л.О. здійснюється формування потужної команди однодумців серед освітян, які практично реалізують Концепцію «Нова українська школа». 28 листопада обмін практиками педагогів НУШ з колегами міських шкіл та шкіл Чорнухинського району відбувся на базі ЗОШ №2. 







Учителі, які працюють за новим Державним стандартом говорили про необхідність застосування особистісного, діяльнісного, компетентнісного, інтегрованого, системного підходів до організації співпраці з першокласниками та другокласниками Нової української школи. Керівник шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів Степура Т.А. розповіла гостям особливості проекту «На крилах успіху», який вона реалізує в 1-А класі. Переваги новітньої освітньої програми дозволяють на засадах педагогіки партнерства багатогранно розкрити кожну особистість.
 Погрібна А.М.(1-Б), керівник міського методичного об’єднання вчителів, які працюють з 1-ми класами, розповіла про особливості викладання математики в 1 класі за програмою авторів Онопрієнко О.В. і Скворцової С.О. й продемонструвала цікавий дидактичний матеріал для математичних досліджень, виготовлений у партнерстві з батьками. 








 Л.Г. Тимошенко (1-В) презентувала колегам процес виготовлення лепбуків. 







Учителі Дацюк А.М. (2-А), Сидоренко Т.В.(2-Б), Паріста А.М.(2-В) ознайомили присутніх з сучасними методиками й стратегіями навчання молодших школярів. 















  Розкривались проблеми розвитку критичного мислення дітей, необхідності застосування конструктора LEGO в навчальній діяльності учнів НУШ, ефективності інтерактивної взаємодії як учнів, так і педагогів. 
 Дієва співпраця освітян міста та Чорнухинського району спонукала кожного педагога до вдосконалення фахової майстерності.
Заступник директора з НВР Грибань А.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар