вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Подорож до столиці України

 Цікаво, а скільки разів потрібно відвідати Київ, щоб ознайомитися з усіма пам’ятками міста? 
 Напередодні свята Покрови, 13 жовтня, учні 9-В класу з класним керівником Корніяченко Л.І. та вчителем біології Москаленко Т.В. здійснили подорож до столиці, де екскурсовод ознайомив із найвидатнішими місцями Києва. Дев’ятикласники пройшлися майданом Незалежності, віддали честь героям Небесної сотні, побували біля Верховної Ради, Будинку химер, Маріїнського палацу та багатьох інших. Діти відвідали музей «Україна в мініатюрі», де представлено найвидатніші пам’ятки зі всієї України. 
 













  Та родзинкою подорожі стала поїздка до Межигір’я, яке вважають осередком духовного відродження України. У 988 р. межи горами поблизу Вишгорода була запалена перша свічка християнської віри грецькими ченцями. Звідси пішла назва святого місця - Межигір’я. Згодом афонські монахи приходили переймати досвід послушництва в наших пращурів, що приймали постриг у Межигірському монастирі. У 15-17 ст. тут було зведено 6 величних храмів, поховано більш ніж 1500 душ козацтва, які відписували своє майно, як плату за можливість бути схороненим на святому місці У 1843 та 1846 р. Межигір’я відвідав Т.Г. Шевченко. Стародавня історія та краса цього місця вразили Кобзаря, внаслідок чого з’явилася низка творів.
Унікальні кліматичні та енергетичні властивості цього святого місця не раз звертали на себе увагу лікарів різних профілів. Зокрема на початку 20 ст. висловлювались пропозиції щодо створення тут лікувально-оздоровчих закладів.







  Ми ж мали змогу зарядитися потужною енергетикою цього святого місця, поблукавши алеями осіннього парку.
Корніяченко Л.І.,класний керівник 9-В класу

Немає коментарів:

Дописати коментар