пʼятниця, 8 грудня 2017 р.

День Збройних Сил України

 6 грудня - День Збройних Сил України, які зараз переживають часи відновлення своєї колишньої слави, доблесті та честі. У школі з нагоди свята підготовлено виставку плакатів, проведено виховні години, але найбільш пам’ятними учням стали зустрічі з воїнами АТО.
 Тепло зустріли воїнів АТО учні 10 та 11 класів у п’ятницю 1 грудня в ЗОШ №2 в переддень свята Дня Збройних сил України. На зустріч з молоддю прийшли командир батальйону підполковник Сухіна Сергій Григорович та сержант Смагін Олександр Олегович. Вони розповіли про необхідність вивчати військову справу, морально-психологічну підготовку, фізичну загартованість. Але любов до рідного краю, до своєї Батьківщини - є основою основ підготовки бійця. Учні переглянули фільм, підготовлений студією Лубенського телебачення про 17 танкову бригаду та 53 окрему механізовану бригаду, де проходив службу командиром батальйону підполковник Сухіна С.Г. в зоні АТО. Також було показано армійську аптечку нового зразка, умовно продемонстровані дії медичних препаратів, засобів зупинки крові. Воїни підкреслили нерозривний зв’язок армії та народу, особливо відмітили дії волонтерів. 














 Учні 7-10 класів зустрілися з учасниками бойових дій Герасименком Олексієм, Добрелею Сергієм, Перекопною Світланою та Перекопним Сергієм. У вступному слові ведучі нагадали, що народна мудрість стверджує: земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов'язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов'язок, ідуть чоловіки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів. І запросили до слова почесних гостей, які відповли на поставлені питання, розповіли, де вони служили, як спілкувалися з ворогом, як переживали обстріли і вели бойові дії. Діти поміряли бронежилети і попобували пройтися з такою вагою, що виявилося не так і легко. 










 Школярі долучилися також до волонтерської акції «Подарунок бійцю до Дня святого Миколая». 

Слава Україні!
Учитель ЗВ Химич П.С.

Немає коментарів:

Дописати коментар