понеділок, 19 вересня 2016 р.

Смайлик дарує посмішку

   Світ Інтернету не може ні хвилини обійтися без смайлів – схематичних зображень людського обличчя, що використовуються для передачі емоцій. Адже їх так важко виразити   при письмовому спілкуванні . 
  19 вересня народився самий веселий і життєрадісний символ Інтернету - Його Усмішливість Смайлик, і не відзначити цю подію хоча б однією усмішкою -  неможливо. Адже без посмішки не може бути свята. 
  З самого ранку гарного настрою всім присутнім Лубенської ЗОШ №2 додали яскраві малюнки-привітання учнів, які прикрасали шкільний хол.








В рамках атестації вчитель інформатики Семенова І.В. провела з п'ятикласниками розважально-ігровий захід "З днем народження, Смайлику !!!", девізом якого стало "Зроби добру справу. Подаруй світові  хоча б одну усмішку :)"Діти з задоволенням вимірювали її довжину, малювали та фантазували. А ще дуже вміло проявили свої емоції та  вміння приймати нестандартні рішення в різних ситуаціях. Не без уваги залишилася й історія виникнення цього кумендного творіння.

Історія смайлика

Сталася ця подія в далекому 1982 році. Тоді професор Скотт Фалман з Університету Карнегі-Меллона виступив з ініціативою ввести в комп'ютерну листування спеціальний значок, який буде означати посмішку. Новий символ був названий «смайликом», тому що в перекладі з англійської smile означає «посмішка». Його поява дозволило людям краще передавати свої емоції в комп'ютерній листуванні і збагатило електронний лексикон.
 Зберігся і лист, відправлений тоді Фалманом на віртуальну дошку оголошень. Ця дошка в ті часи була прототипом форумів, звичних нам сьогодні, і для співробітників університету служила головним засобом спілкування.
  За довгі роки свого існування, цей символ став просто незамінні при електронному спілкуванні. Ми сьогодні вже практично не можемо уявити собі віртуальний простір без цих симпатичних мордочок. Треба сказати, що з тих пір у смайлика з'явилася величезна кількість «нащадків», які дозволяють виражати не лише посмішку, але і найрізноманітніші емоції, аж до злості, смутку чи здивування.

 Захід сприяв розширення кругозору в області інформатики; розвитку емоційного інтелекту, асоціативного, образного мислення, уяви, зорової та логічної пам'яті, стимулюванню фантазії, виявленню характеру пізнавальних інтересів учнів та оцінюванню  ступеня їх творчої обдарованості. 
















 Отже, посміхайтеся частіше  і памятайте, що саме посмішка дарує гарний настрій і справжніх друзів!!!



   
Вчитель інформатики Семенова І.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар