четвер, 25 червня 2015 р.

Вітаємо Карпенка О.М

  Керівника пошукового загону «Джерело», учителя історії Карпенка О.М. нагороджено грамотами Полтавської ОДА та Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА за вагомий особистий внесок у справу вшанування та увіковічення пам’яті загиблих під час Другої світової війни та з нагоди відзначення у 2015р. 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі. 
   Олександр Миколайович при написанні книги «Покликані серцем» знайшов цікаві факти про роботу підпільної друкарні в Лубнах у 1942-1943рр.: у самому центрі міста, поряд із комендатурою та жандармерією окупантів, патріоти налагодили друк і розповсюдження листівок. Разом із юними пошуковцями школи написали пошукову роботу «Міста трагедії і масових розстрілів на Лубенщині у період німецької окупації 1941-1943рр.». Окрім цього, учитель зініціював встановлення пам’ятної дошки на будинку по вул. Старо-Троїцькій, 14, де знаходилася підпільна друкарня, пам’ятної дошки, відшукав спонсорів на її виготовлення. І сьогодні кожен лубенець може побачити цю дошку і дізнатися про несправедливо забуті сторінки нашої історії. 
  Зважаючи на таку результативну роботу в плані патріотичного виховання молоді не тільки школи, а й усього міста, керівника пошукового загону «Джерело», учителя історії школи №2 Карпенка О.М. нагороджено грамотами Полтавської ОДА та Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА за вагомий особистий внесок у справу вшанування та увіковічення пам’яті загиблих під час Другої світової війни та з нагоди відзначення у 2015році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі. Вітаємо з нагородою!






Немає коментарів:

Дописати коментар