неділя, 14 червня 2015 р.

Новини з табору "Сонечко"

Другий тиждень пришкільного відпочинку розпочався  з перевірки наших хлопців на мужність та силу. Перший етап конкурсу "Містер табору" виявив найміцніших та найвитриваліших.







По закінченню змагань вихованці здійснили екскурсію вулицями рідного міста та завітали до кінотеатру, де гарно відпочили та насолодилися переглядом мультфільму"Дім".












 Колись давно давньоримський поет Горацій сказав: " Якщо не бігаєш допоки здоровий, доведеться побігати, коли захворієш". Тож, задля збереження та зміцнення фізичного здоров"я, вихованці пришкільного табору "Сонечко" 9 червня відвідали басейн. Діти мали змогу поплавати і, навіть, просто похлюпатися у водичці, яка була рятівною прохолодою серед літньої спеки. Радості малят не було межі!













А в середу, 10.06. діти  стали відвідувачами Лубенського краєзнавчого музею. З цікавістю екскурсанти оглядали зали, що розповідають про геологічне минуле, рельєф,  ґрунти, рослинний і тваринний світ, пам’ятки природи лубенського краю. В уяві виринали картинки з минулого  -  складні періоди громадянської війни та Голодомору 1932–1933 рр., сталінські репресії, героїзм уродженців міста і району під час Великої Вітчизняної війни, літератори рідного краю. Не залишилися без уваги школярів і Половецькі кам’яні баби, привезені до музею ще в 1918 році. Учні ще довго згадували та обговорювали події того дня.










11 червня вихованці табору "Сонечко" завітали до Лубенського хлібокомбінату, де мали змогу прослідкувати шлях хліба: від борошна до рум'яної паляниці на нашому столі, а також оцінити величезну важку роботу людських рук. Тож правду говорить народна мудрість: "У хлібороба руки чорні, зате хліб білий. "











Що хліб - життя це на землі,
Навчають нас учителі.
Народні звичаї й обряди
Ми звикли з хлібом зустрічати,
І день народження, й весілля,
І кожне свято у родині.
Але іще не забуваєм,
про тих людей, хто хліб зробив,
І їх ми завжди пам'ятаєм, 
  цих хліборобів-трударів.

12 червня для вихованці пришкільного табору "Сонечко" виявилось дуже насиченим та емоційно - яскравим.
Вони відвідали Лубенське підприємство УТОГ, директор Давиденко О. В. детально розповіла гостям про те, скільки людей працює на підприємстві, чим саме займаються працівники та як відбувається процес створення одягу. Діти з цікавістю слухали розповідь, відвідали робочі цехи підприємтсва та приміряли готову продукцію, що виробляється. Працівники радо вітали гостей.









"Це місце, звідки ми їдемо і куди повертаємося" - такими словами розпочав свою розповідь начальник вокзалу залізничної станції Лубни Горбач О. І. Він цікаво розповів вихованцям пришкільного табору про саму будівлю вокзалу (як виявилося, їй 114 років), про потяги, які тут курсують. Потім Олег Іванович запросив дітей відвідати школу машиністів та робоче місце чергового по вокзалу. Але особливу увагу начальник вокзалу звернув на дотримання правил техніки безпеки під час перебування на пероні та біля потягів. Діти уважно слухали та ставили запитання. Екскурсія була чудовою! 
 
 





Відочинок триває....

Немає коментарів:

Дописати коментар