вівторок, 22 серпня 2023 р.

Долаємо освітні втрати - разом!

  22 серпня для 9-А класу був проведений захід з подолання освітніх втрат: "Історичний калейдоскоп" - пізнавальна гра з елементами повторення сторінок історії України часів Національно-визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького. Учні повторили матеріал переглянувши відео та виконали завдання різної складності на співвіднесення пар, встановлення логічної послідовності, віднаходили місця основних битв використовуючи атласи. Курінна Поліна та Охріменко Софія підготували повідомлення про діяльність Богдана Хмельницького.
Олександр Ковалевич

Використання арт- терапії для відновлення нервової системи

  У цей непростий час наші діти знаходяться у постійному емоційному напруженні, через що і знижується успішність учнівства. Тому, для подолання освітніх втрат учнів 9-В класу, 22 серпня, був проведений інтегрований урок біології та мистецтва, у вигляді арт- терапії під відкритим небом. Під час арт-терапії, була застосована техніка «Солодкі спогади», яка направлена на відновлення свого ресурсу, адже це найголовніше для нашого здоров'я !


 Сиротюк Т.В. і  Голояд М.Я.

 ДОПОМОГА НОВАЧКАМ
  Початок нового навчального року завжди є викликом для новачків у класі. Сприйняття нових навичок та оточення незнайомими обставинами можуть бути переповнені стресом.
  Крім того, багато нових учнів не знайомі з навчальною платформою Human, на якій наш ліцей уже кілька років успішно працює.
  Ця платформа розроблена з метою спростити навчання та надати зручний доступ до уроків та матеріалів. Вона включає в себе різноманітні освітні ресурси, завдання та інструменти для спілкування та спільної роботи над завданнями.
Учень 10-А класу Назаренко Єгор поділився зі своїми новими однокласниками досвідом використання платформи Human для навчання і спілкування. Продемонстрував її основні функції: ознайомлення з розкладом, підключення до онлайн уроків, перегляд навчальних матеріалів і електронного щоденника, надсилання виконаних завдань, зв’язок з учителем тощо.

   Коли новачки отримують підтримку від досвідчених товаришів, це спрощує їхню адаптацію, відкриває можливості для спільної роботи та колективного вирішення проблем, є запорукою зародження дружніх відносин.
Лариса Склярова, класний керівник 10 А класу

Цього ж дня для учнів 10-В класний керівник Дендеберя В.І. провела інтерактивну зустріч “Let’s Meet!”. Діти мали можливість познайомитися, поспілкуватися англійською мовою на різні теми, розвинути комунікативні навички та ближче пізнати свою нову шкільну родину.

В 11-А проведено консультативний урок з інформатики, підібрані додаткові інтернет-ресурси, що дадуть можливість самостійно повторити вивчений матеріал  в цікавій та ігровій формах.

Також цього дня в Академічному ліцеї ім. братів Шеметів відбувся захід для 11 класів з подоланням освітніх  втрат на тему   "Healthy lifestyle". Метою навчальної роботи стало поглиблення англійської мови та підвищення свідомості про важливість здорового способу життя. Учні поділилися на дві команди та виконували різноманітні завдання. Особливо, дітям сподобалось створювати коллаж про здоров'я та драйвова фізична руханка.

Мушкаріна Н.А., Поліщук Л.С.

Немає коментарів:

Дописати коментар