четвер, 29 червня 2023 р.

Історія крізь долі

 29 червня Лубенська міська бібліотека для дорослих ім. В.Леонтовича гостинно запросила всіх бажаючих на вечір історичного портрету «Історія крізь долі», приурочений 150-річчю від дня народження громадсько-політичного діяча Володимира Шемета.
 Актуальним для перегляду став фільм, який створила наша творча група «Кліо» у складі вчителя історії Больбот О.М., вчителя інформатики Семенової І.В.,  письменниці Ганни Кревської та учнів 9-Б класу Ярослави Семенової та Всеволода Кононенка. 
  Олена Миколаївна Больбот поділилася досвідом створення фільму, наголосивши, що родина Шеметів для навчального закладу є прикладом високої освіченості, патріотизму, національної свідомості, які є пріоритетними у вихованні сучасної молоді.

 До речі, у планах ліцею проведення уроків про громадсько-політичну діяльність славнозвісних братів.
  Про сімейні таємниці родини Шеметів говорила поетеса, прозаїк, членкиня Національних спілок письменників та журналістів Ганна Кревська, яка і світлинами поділилася з родинного архіву Шеметів, а допомагав їй у цьому син Всеволод, учень 9-Б класу Академічного ліцею братів Шеметів.

 Завершили вечір історичного портрету словами побажань Ждана Шемета, найменшого сина Володимира Шемета: «Пам’ятаймо старовину! Вивчаймо історію, вірно трактуючи події та факти!

Лубенська загальносвітня школа І-ІІІ ступенів №2, яка з березня має статус Академічного ліцею гордо носить ім’я братів Шеметів та продовжуватиме традицію таких цікавих вечорів. Молодь повинна знати свою історію та коріння, бо як говорив Цицерон: "Історія – свідок минулого, світло істини, жива пам’ять. Історія – життя пам'яті. Історія – це свідок часу, учителька життя. Не знати історії – означає завжди бути дитиною."

Немає коментарів:

Дописати коментар