понеділок, 19 вересня 2022 р.

Візит до Польщі

   З 6 по 12 вересня учні-активісти громадського життя Лубенської ЗОШ №2 мали змогу відвідати Польщу та взяти участь у традиційному осінньому Святі Квітів, Фруктів та Овочів. Місто-побратим Скерневіце зустріло нас теплим сонечком та гарною погодою. Кожен день був насичений приємними моментами та незабутніми враженнями.
 Ми відпочили в аквапарку Suntago Water World - справжній перлині водних розваг; блукали інтер'єрами палацу в стилі бароко у Неборові та насолоджувалися дивовижної краси пейзажним парком, ставками і острівцями, романтичними куточками в оточенні дивовижних рослин, парком, що визнаний шедевром архітектури та входить в список найцінніших пам'яток старовини Польщі. 

  
Побували і у столиці країни. Варшава – місто, яке треба пізнати. Це динамічний європейський мегаполіс, візитівкою якого (поряд із його багатою історією та незвичайними пам’ятками) є гостинність його мешканців, річка Вісла та виняткові кулінарні насолоди. Тут переплітаються історія та сучасність, традиції та дух змін. Варшава – місто з характером, сповнене активного ділового руху. А як приємно було його оглядати з Палацу культури і науки - найвищого хмарочосу у Польщі на площі Дефіляд. 
Далі була Старувка, або старе місто, серце Варшави. Воно вразило нас затишком, неповторною атмосферою, вишуканими архітектурними деталями; особливо чарівна ця частина у променях призахідного сонця.

А потім відчули себе справжніми футбольними фанатами, бо завітали на PGE National Stadium - новий стадіон у польській столиці, який було збудовано для проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012, що відбувався в Україні та Польщі. 
 Крім розваг, ми мали можливість поринути й у освітній процес польських шкіл. Відвідали уроки історії, біології, математики, іноземної мови, знайомили наших побратимів з українським колоритом та навіть пограли з поляками у волейбол та футбол на уроках фізкультури. .
Феєричний салют на Святі Квітів, Фруктів та Овочів, парад, який ми розпочинали в національному одязі, ярмарок та дивовижні квіткові композиції назавжди залишили яскраві враження та лише найкращі емоції. 
  Щиро дякуємо за запрошення, надану можливість та незабутню подорож до міста-побратима Скерневіце.
Учениця 9-Б класу Семенова Ярослава 


Немає коментарів:

Дописати коментар