субота, 17 вересня 2022 р.

Без толерантності немає дружби

   Сьогодні гостро постає питання про нехтування учнями та молоддю загальнолюдськими цінностями, порушення особистих прав людини, нетолерантного ставлення дітей одне до одного. Проблема жорстокості та байдужості в молодіжному середовищі стає все більш очевидною. Основа гуманного ставлення до людей – здатність до співпереживання, до співчуття – проявляється в різних життєвих ситуаціях. Тому в дітей потрібно формувати не тільки уявлення про належну поведінку, а перш за все моральні почуття. Сьогодні дуже важливо зрозуміти необхідність толерантності в суспільстві.
   16 вересня для учнів 6-А класу психологом школи Яциною Н.М. та класним керівником Корніяченко Л.І. було проведено гру-тренінг «Добре тому жити, хто вміє дружити». 

Виховна година покликана виховувати співчуття, взаємоповагу, доброзичливість, небайдужість до чужого горя, людяність, чуйність, терпимість, уміння володіти собою в різних ситуаціях, сприяти створенню позитивної емоційної атмосфери в класі, ознайомити дітей із загальнолюдськими цінностями, розвивати вміння приймати рішення щодо толерантних вчинків, сформувати навички толерантного спілкування та толерантної поведінки з людьми.
  Гадаю, після сьогоднішнього спілкування діти розширили свої знання про правила дружби і краще будуть розбиратися в справжніх товаришах, більше будуть розуміти і цінити друзів.

Класний керівник 6-А класу Людмила Корніяченко

 

Немає коментарів:

Дописати коментар