середа, 21 вересня 2022 р.

Сучасні Герої Лубенщини

 Напередодні Дня міста для учнів 11-А класу було проведено годину спілкування «Сучасні Герої Лубенщини». Метою заходу було виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до Батьківщини, гордості за наших захисників.
 Новий 2022/2023 навчальний рік розпочався в умовах війни, у часи, коли Україна перебуває в протистоянні з однією з найпотужніших армій світу, заплативши за це тисячами людських життів.
 Заняття розпочалося з хвилини мовчання для вшанування пам’яті Героїв-захисників, земляків, які боролися й загинули за наше мирне майбутнє.
 Нині багато лубенців героїчно воюють, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. На онлайн-конференцію був запрошений тато наших учнів, а нині командир відділення взводу протитанкових ракетних комплексів ЗСУ Сергій Міщенко. Нещодавно він одержав високу державну нагороду-відзнаку Президента України “Хрест бойових заслуг”, який дається за дуже видатні військові досягнення.
   24 лютого 2022 року в перший день повномасштабної війни Сергій був призваний до військової частини. Як тільки в Україні з’явилися славнозвісні "Джавеліни", він одним із перших пройшов на них повну підготовку й знову відправився на передову. Далі основні досягнення нашого Героя в дуже вразливих цифрах: 16 влучних бойових пострілів з "Джавеліна", а це означає, що 16 одиниць ворожої техніки було знищено! Максимальний результат за один бойовий день – 7 уражених танків.
Із хвилюванням слухали учні розповідь воїна, який відзначив, що війна надзвичайно згуртувала українську націю та мобілізувала весь її потенціал на відсіч ворогу. Єдність усього народу допоможе нам не відступити, не впасти духом та перемогти.
Учні висловили щирі слова подяки й шани військовим за їхню мужність, за служіння Україні та її захист.

Віримо в нашу Перемогу!                 Слава Героям!

Класний керівник 11-А класу Віра Дендеберя

Немає коментарів:

Дописати коментар