субота, 3 вересня 2022 р.

Тренінг

 Напередодні початку нового навчального року психологом школи Наталією Яциною для вчителів було проведено тренінг з метою зняття психоемоційного напруження.
 У найскладніший для України час кожен переживає зміни настрою та поведінки. Збереження психічного здоров'я – одна з найактуальніших проблем сьогодення. Тривога – це природна здатність передбачати загрози та готуватися до них, тому в чистому вигляді вона корисна. Однак при певній частоті та інтенсивності тривожності ми можемо говорити про психічний стан, який може негативно вплинути на наші звички, продуктивність та стосунки.
 Під час тренінгу вчителі виконували вправи для саморегуляції в моменти стресу і тривоги. Це і дихальні техніки, тілесні техніки боротьби зі стресом, вправи на зняття психоемоційного напруження. Виконали арт-терапевтичну вправу для подолання страхів. 

Усі вправи, використані на тренінгу, можна буде використовувати під час «Психологічних хвилинок» на уроках.
 На завершення учасники створили «Коло підтримки» і зрозуміли, що в колективі ніхто не залишається сам на сам зі своїми проблемами. Тут у кожного є однодумці, товариші, що можуть надати допомогу.

Заступник директора з ВР Людмила Огарьова

Немає коментарів:

Дописати коментар