вівторок, 26 квітня 2022 р.

Чорнобиль… Радіація не знає кордонів.

 

 36 років тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася аварія, яка стала найбільшою в історії ядерної енергетики.
  Тоді під час вибуху на четвертому енергоблоці ЧАЕС стався великий викид радіоактивних речовин в навколишнє середовище. Сила вибуху прирівнювалася до 500 бомб — таким, які колись були скинуті на Хіросіму.
  Ця трагедія забрала життя тисяч людей, перетворила ліси й поля на зону відчуження, завдала колосальної шкоди екології Європи. Тисячі синів та доньок України пішли тоді на боротьбу із невідомою стихією. Сьогодні ж українці знову стали на заваді ядерній катастрофі. З початком вторгнення російські окупанти захопили ЧАЕС, поставивши у небезпеку увесь світ.
 З метою донесення до свідомості учнів масштабів чорнобильської катастрофи, прищеплення любові до рідного краю, виховання почуття співчутливості, критичного ставлення до історичних подій, учителями основ здоров’я Кривуненко С.М. та Яциною Н.М. у 9 класах було проведено у дистанційному форматі заходи присвячені 36-й річниці трагедії на Чорнобильській АЕС. Розглянули не лише медичні та соціальні наслідки аварії в минулому, а й можливі причини радіаційної загрози в майбутньому.

 ЧАЕС і досі залишається небезпечною. Це повинні усвідомлювати не лише в Україні, а й в усьому світі. Всі мають розуміти власну відповідальність за збереження нашої планети.

Кривуненко С.М., учитель основ здоров’я

Немає коментарів:

Дописати коментар