середа, 11 листопада 2020 р.

Чаруй і квітни, рідна мово

Мова − це віконця, через які людина бачить світ. 

Василь Сухомлинський 

 Мова − це доля народу, і вона залежить від того, як ревно ми її плекатимемо. Постійно пізнавати національні багатства − обов’язок кожного громадянина. 
  9 листопада для учнів 9-А класу вчителем української мови та літератури Сало В.В. проведено інтелектуальну гру-конкурс «Чаруй і квітни, рідна мово». Школярі узагальнили знання з рідної мови, творчо попрацювавши. Дві команди, «Мовознавці» й «Словограй», змагалися в ерудованості. Діти відповідали на питання з синтаксису, морфології, фонетики та орфографії, пояснювали значення фразеологізмів, добирали синоніми й антоніми до запропонованих слів, відгадували мовні загадки-шаради та загадки-жарти, показавши неабияку кмітливість і винахідливість. Доки журі підраховувало результати (перемогла команда «Словограй»), учні прослухали цікаві факти, розказані Міценко Марією, Боженко Еллою, Остапенко Вікторією про виникнення писемності, історію та розвиток української мови. 
  Дев’ятикласники ще раз переконалися, що рідна мова − це безмежний океан слів, виплеканий у віках, досконало володіти яким − обов’язок кожного справжнього українця. 
Дацюк Д., учень 9-А класу

Немає коментарів:

Дописати коментар