вівторок, 24 листопада 2020 р.

Прагнемо миру

 

                                            

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя. 

Напередодні цього дня в паралелі 4-х класів проведені виховні години на тему: «Прагнемо миру». Школярі переглянули відеоролики та пригадали події, які відбулися в країні та на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках, розширювали знання про революцію Гідності та Свободи; підвищували розуміння єдності і цілісності України, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині та стати на захист державних інтересів країни.
 

 Вшанували пам'ять Анатолія Безроди, випускника школи №2, який загинув на Сході. Захищаючи незалежність нашої країни, він віддав найдорожче – своє життя. 
 Виконуючи вправу «Мікрофон відкритих думок», школярі висловлювали своє ставлення до України, добираючи слова, які вказували на головні ознаки нашої держави: незалежна, квітуча, самостійна, рідна, красива, багата, солов’їна, щедра, талановита, працьовита тощо.
 

Поняття «гідність» і «свобода», що були головними словами дня, діти з’ясовували в групах під час виконання вправи «Асоціативний кущ» за допомогою тлумачного словника та плакатів. Звичайно, учителі допомагали їм розібратися у значенні цих слів.


 Рефлексією стала вправа «Пазл».Четвертокласники залюбки взялися до роботи. Кожна складена ілюстрація символізувала тему дня. Учні презентували свої роботи та розповідали про їх значення. 
 З прочитаного й почутого діти зробили висновок, що наш український народ гідний і свободолюбивий. 








Україна – це територія гідності та свободи. Вона довела це подіями, які розгорталися на Майдані в 2004 і 2013 роках. Це було важке випробування, але українці довели любов до країни, честь і мужність. Україною потрібно пишатися, її просто неможливо не любити! Єдність і свобода роблять нас гідними дітьми нашої держави. 

Зберігаймо та оберігаймо цей скарб! 

Крістіян Т.О., класовод 4-Г класу

Немає коментарів:

Дописати коментар