середа, 11 вересня 2019 р.

250-річчя від дня народження Івана Котляревського


Будеш, батьку, панувати, 
Поки живуть люди; 
Поки сонце з неба сяє, 
Тебе не забудуть! 
Т.Шевченко 
 9 вересня Україна відзначає 250 років від дня народження відомого письменника, поета, драматурга, засновника нової української літератури − Івана Котляревського. Оригінальність і суспільне значення таланту великого митця зрозуміли й учні 9-Б класу, які разом із учителем української мови та літератури Сало В.В. мандрували сторінками його книг. 
  Цікаві факти біографії Івана Петровича розповіли Медведєва Дар’я й Левенко Дмитро, історію написання й видання бурлескно-травестійної поеми «Енеїда» повідала Мисник Ангеліна, а Зеленюк Андрій представив родинну цінність − видання «Енеїди» 2003 року, подароване його батькам на весіллі. Симоненко Анжела надала мудрі поради, що звучали з вуст героїв «Наталки Полтавки». Діти переглянули відео про Котляревського, уривки з мультфільму «Пригоди козака Енея», обговорювали проблеми, порушені у творах письменника, пояснювали значення фразеологізмів.
         





Дев’ятикласники переконалися, що І.П.Котляревський своїм поетичним словом відкрив новий напрям у розвитку національної культури, спрямований на дедалі глибше проникнення в життя народу, на осмислення його історичної долі.
        







Учитель української мови та літератури, Сало В.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар