вівторок, 30 січня 2018 р.

Інтеграція навчання

 В Україні інтеграцію навчання проголошено основним принципом реформування освіти поряд з принципами гуманізації та демократизації.
 Пошуки шляхів удосконалення якісної освіти в початкових класах Лубенської ЗОШ №2 привели до продовження такого напрямку методичної роботи як проведення інтегрованих уроків.
 Так, з метою підвищення фахового рівня та обміну досвідом з колегами, 30.01.18 учитель початкових класів Сидоренко Т.В.  в 4-Б класі вкотре застосувала інноваційну технологію інтегрованого навчання для проведення нестандартного уроку літературного читання, який інтегрувався з природознавством, ефективно поєднуючи особистісно зорієнтоване навчання та   здоров'язбережувальну технологію.
                                  

 Необхідно зазначити, що учениці Горох С., Паріста С. та Семенова Я. робили повідомлення із застосуванням власних презентацій, здійснюючи міжпредметні зв'яки з інформатикою.



                               




  У літературному компоненті учні працювали з твором В.О.Сухомлинського «Не забувай про джерело», а з природознавства поглибили свої знання про «Водні багатства України» і вчилися працювати з географічною картою. Діти самостійно зробили висновок про необхідність збереження водних ресурсів рідної землі. Протягом уроку школярі  заповнювали "Бланки успіху", в  яких накопичували бонуси за правильні відповіді та працювали над тестами з двох навчальних дисциплін. Кожен учень класу за урок отримав дві оцінки.
 Творчий підхід педагога  сприяв активізації пізнавальної діяльності дітей, стимулював їх інтерес до вивчення як літературного читання, так і природознавства, показав присутнім взаємозв’язок навчальних дисциплін, зв'язок із життям.
 












Нетрадиційна форма організації навчальної діяльності в даному класі дала можливість зробити висновок, що ідеї інтеграції, міжпредметних зв’язків сьогодні надзвичайно актуальні, оскільки сприяють успішній реалізації нових освітніх завдань: дають можливість учителям початкових класів разом із учнями опанувати значний за обсягом навчальний матеріал, ефективно здійснювати формування предметних та ключових компетентностей молодших школярів.

Заступник директора з НВР А.В. Грибань

Немає коментарів:

Дописати коментар