неділя, 28 січня 2018 р.

Готуємось до впроваджування нового Стандарту початкової школи

 26 січня методичним кабінетом відділу освіти, молоді і спорту Пирятинської райдержадміністрації був організований науково-методичний семінар «Дидактико-методичний супровід компетентнісно орієнтованого навчання в початковій школі» для вчителів-початківців зі шкіл сусідніх районів, який був проведений Інститутом педагогіки НАПН України івидавництвом «Ранок». Від нашої школи участь у семінарі взяла вчитель Цимбал О.І., яка в 2018-2019 н.р. працюватиме з 1 класом за програмою НУШ.

 Цікаво та змістовно висвітлила актуальні питання впровадження Нової української школи Онопрієнко О.В., завідувач відділу початкової освіти Інституту педагогіки НАПН України, акцентувавши увагу учасників семінару на необхідності оновлення підходів до професійного розвитку вчителя, наголосила, що орієнтуватися у процесі навчання потрібно на реальні можливості учнів. Жвавий інтерес у педагогів викликали виступи провідних наукових співробітників відділу початкової освіти Інституту педагогіки НАПН України Пономарьової К. І. та Листопад Н. П.,які ознайомили присутніх із засобами розвитку пізнавальних здібностей у процесі навчання грамоти та практико-орієнтованим навчанням математики першокласників. Також видавництво «Ранок» презентувало навчально-методичну літературу початкової школи.
 













Хочеться сподіватись, що такі змістовні та продуктивні зустрічі, обмін думками та досвідом будуть відбуватися і надалі та допоможуть вчителям збагнути головні методичні аспекти Нової української школи.
Вихователь ГПД Цимбал О.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар