понеділок, 22 січня 2018 р.

Тренінг

  Спілкування з іншими людьми - невід'ємна частина, необхідна умова повноцінного життя кожної людини. Найкраще в нашому житті пов'язане із спілкуванням. А саме неприємне? Також із спілкуванням, із взаємостосунками удома, серед колективу. Роздумуючи про те, що заважає нормальному спілкуванню, взаємодії, ми частіше всього згадуємо про конфлікти і про те, що з ними пов'язано: відсутність взаєморозуміння, загрози, ворожнеча, образи, спроби (деколи безнадійні) довести свою правоту.
  Саме тому, щоб навчити дітей уникати конфліктних ситуацій, вирішувати їх шляхом взаєморозуміння у 7-А класі класним керівником Кисляк К.В. спільно з соціальним педагогом Кабушкою О. М. та заступником директора з виховної роботи Огарьоваю Л. М. було проведено заняття з елементами тренінгу « Конфлікти й спілкування». Катерина Вікторівна допомогла учням з’ясувати, що таке конфлікти, як навчитися їх вчасно розпізнавати, уникати або вирішувати конфліктні ситуації. Заступник директора Людмила Михайлівна пояснила дітям про їх відповідальність за створення конфліктних ситуацій й куди потрібно звертатися у разі невиріщення конфлікту самостійно мирним шляхом.
 З допомогою соціального педагога учні в ігровій формі розглянули конфлікти не лише як негативне явище, а як здорову конкурентоспроможність. Їм вдалося побачити спільні риси дружнього колективу, водночас розглядаючи себе як унікальну творчу особистість. Діти згуртувалися й за допомогою тренінгових вправ навчалися долати гнів, образи й вирішувати спірні питання.
 За результатами роботи під час заняття підлітки висловили необхідність дотримання правил поведінки учнів, з’ясували для врегулювання питання учнівських конфліктів можна й потрібно звертатися до класного керівника, соціально-психологічної служби школи. А також зробили висновки, щоб уникати конфліктних ситуацій. потрібно ставитися до інших так, якби хотіли щоб ставилися до них, застосовувати вправи на подолання гніву, агресії й знаходити спільні інтереси в учнівському колективі.
ЗД з ВР Огарьова Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар