субота, 3 червня 2017 р.

Поїздка до Верховної Ради

  30 травня 2017 року з метою підвищення рівня громадянської свідомості, національно-патріотичного виховання 36 школярів – переможців Всеукраїнських олімпіад, конкурсу-захисту МАН, інших інтелектуальних змагань - відвідали законодавчий орган нашої держави – Верховну Раду України. Серед них 11 учнів нашої школи. Організатором цієї екскурсії став народний депутат України Костянтин Іщейкін. 






  Перша зустріч з Верховною Радою напружує та хвилює. Школярі  дізналися, що будинок  було побудовано в 1939 році, за проектом архітектора В.Г. Заболотного. Його вигляд після кількох реконструкцій практично не змінився у наш час. 
 Учасники екскурсії побачили художню композицію «Квітуча Україна», що знаходиться на стелі над парадними сходами до сесійної зали. Стеля першого і другого поверхів прикрашена розписом і ліпниною з елементами декоративно-ужиткового мистецтва України. Піднявшись на другий поверх парламентського будинку, діти побачили знамените художнє полотно «Державотворення» (художник О.Г. Кулаков), на якому відображено момент прийняття Акту проголошення незалежності України. Художник майстерно передав всі ті емоції, які вирували під час проголошення.  Також на полотні зображені історичні постаті, які боролися в різні часи за незалежність України. Картина має вражаючі розміри - 2 метри в ширину та 5 метрів у довжину. Поряд з полотном розташований великий прапор України. Нині він зберігається поруч з картиною в скляному коробі. 

  Під час відвідування будинку Верховної Ради України найбільше емоцій, звичайно, викликала сесійна зала, яка займає 2-й та 3-й поверхи. В партері – місця для нардепів. В центрі  - велика кришталева люстра у плафоні. Всім було цікаво на власні очі побачити ложу Президента України, уряду та поважних гостей, а також смачно пообідати в депутатській їдальні.
На згадку дітям залишаться приємні спогади та яскраві фото.
 






 Загалом, екскурсія виявилась дуже цікавою та водночас пізнавальною. Адже організація таких поїздок формує в молодого покоління відчуття партріотизму та відповідальності, дає стимули для особистого розвитку та створення нової демократичної, патріотичної та незалежної української нації.  
Можливо, через кілька років сьогоднішні учні, а тоді вже досвідчені фахівці своєї справи, братимуть участь у роботі Українського Парламенту – єдиного законодавчого органу України – держави, яку знають і поважають у всьому світі.
   Наша школа щиро дякує Костянтину Іщейкіну за підтримку обдарованої молоді та за чудову пізнавальну подорож.
Заступник директора з НР Самокиша К.Г.

Немає коментарів:

Дописати коментар