понеділок, 28 березня 2016 р.

Міський семінар-практикум директорів та заступників шкіл міста Лубен

   25 березня 2016 р. на базі Лубенської загальнооосвітньої школи І-ІІІ ступенів    № 2 проведено плановий міський семінар - практикум з теми "Педагогічний моніторинг як один із інноваційних засобів управління процесом розвитку та вдосконалення особистості дитини", учасниками якого були директори шкіл та їх заступники, працівники управління освіти, міського методичного кабінету.
  Очолив роботу семінару начальник управління освіти виконавчого комітету Лубенської міської ради Костенко М.В., а теоретичну частину відкрила завідуюча міським методичним кабінетом Січкар Н.А. 






Із доповіддю-презентацією виступила заступник директора з НР Самокиша К.Г., яка наголосила  на одній із важливих проблем сучасного етапу реформування освіти в Україні - організації оптимального управління якістю навчально-виховного процесу в школі . Вона зазначила, що  ефективним інструментом визначення та оцінювання роботи вчителів є моніторинг, який передбачає беззупинне, тривале спостереження за діяльністю як учнів, так і педагогів ; мотивує до позитивних змін, коригує та координує діяльність всіх учасників НВП ; удосконалює всі плани  школи щодо організації і здійснення навчального процесу.















   Під час презентації роботи педагогічного колективу  ЗОШ №2, який очолює досвідчений керівник -директор школи Дем'янець В.М., заступник директора  акцентувала увагу на системному підвищенні результативності роботи вчителів, зокрема з обдарованими учнями.
  Учасники семінару ознайомились із численними методичними матеріалами: портфоліо, відеопрезентаціями,  друкованою продукцією, проектами, публікаціями в фахових журналах та побували на виставці в імпровізованій галереї мистецтв, створеній талановитими дітьми, батьками, педагогами (керівник Грибань А.В.-заступник директора з НВР).







  Високий рівень професійної майстерності , досконале володіння інноваційними педагогічними технологіями продемонстрували вчителі школи під час проведення  відкритих уроків та заходів : Рєпіна І.О.(вч.початкових класів), Гринь А.В.(вч.англ.мови), Семенова  І.В. (вч.інформатики), Волошина І.В.(вч.хімії), Корніяченко Л.І(вч.укр.мови та літератури), Склярова Л.Л (вч.математики), Лохвицька І.С.(педагог-організатор).
3-А,урок англ.мови
4-Б,урок математики





7-В,урок хімії


6-Б,урок інформатики






9-А,урок алгебри
8-Б,урок укр.літератури





  Гостинно відкрила двері музична вітальня "У світ мистецтва від рідного порогу"(керівники Огарьова Л.М. - заступник директора з ВР.,Чеверда О.А. - вч.музичного мистецтва). Гості були вражені кількістю вокалістів у різних вікових категоріях та отримали естетичну насолоду від проведеного концерту.








   Семінар сприяв поширенню досвіду роботи школи з питань забезпечення високоякісної освіти на всіх етапах і рівнях організації навчально-виховного процесу.
  Отже, проведення порівняльних досліджень – це завдання сьогодення, які мають не лише педагогічний, а й соціальний, політичний, управлінський і суто науковий контекст.

                          Заступник директора з НР Самокиша К.Г.

Немає коментарів:

Дописати коментар