вівторок, 17 лютого 2015 р.

Свято Пам’яті

    15 лютого минає 26 рік від  дня закінчення війни в Афганістані. Але вона назавжди залишиться болем у серцях нашого народу. З нагоди річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з Афганістану 13 лютого в Лубенській ЗОШ №2  для  пятикласників відбулося свято Пам’яті, присвячене воїнам-інтернаціоналістам, які загинули  в цій війні. Захід підготували класні керівники 5-х класів: Гончаренко Галина Анатоліївна, Силаєва  Марія Дмитрівна, Корніяченко Людмила Іванівна.
На свято було запрошено колишнього воїна-афганця -  Антоненка Михайла Васильовича, який розповів про свій бойовий шлях. Учні-пятикласники щемливо розказували вірші та розповідали про афганську війну.
    У залі було організовано виставку дитячих плакатів, яку підготувала вчитель образотворчого мистецтва Кошлай Людмила Григорівна. На малюнках п’ятикласники відобразили своє ставлення до війни, прагнення жити в мирі та заклик до воїнів, які захищають Україну на сході, повертатися живими. Михайло Васильович передасть малюнки в АТО.
    Ще учні переглянули презентацію про Афганістан, яку супроводжував запис пісні  «Афганістан» Лубенського гурту «Контингент».
    Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану. Чимало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану війська, але рани цієї війни кровоточать і досі.


 















Немає коментарів:

Дописати коментар