вівторок, 7 травня 2024 р.

Ліцей Шеметів - майданчик для Конференції "Лубенщина: минуле й сьогодення"

    Сьогодні, 7 травня, Академічний ліцей імені братів Шеметів радо вітав гостей на І науково-практичній конференції закладів освіти Лубенської ТГ "Лубенщина: минуле й сьогодення".
    На подію завітали представники Депараменту освіти і науки Полтавської області, Управління освіти на чолі з Мирославом Костенком, гості з Полтавської Малої академії наук на чолі з Валерієм Биковим, очільника Комунального закладу Полтавської обласної ради „Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді”. Окремі з них увійшли до складу експертних груп засідань секцій Конференції.
    40 учасників та учасниць Лубенської ТГ презентували власні напрацювання в окремих локаціях:
"Історичне краєзнавство", "Літературне краєзнавство", "Етнографічне краєзнавство", "Географічне краєзнавство" та "Екологічне краєзнавство".
    За підсумками в кожній секції експерти зазначили ґрунтовну підготовку доповідачів, глибину та значущість досліджуваного матеріалу, високу якість презентованої роботи.
Кожен і кожна отрмали сертифікати учасників Конференції, а кращих було відзначено грамотами.
    Захід пройшов невимушено, легко, позитивно. Він об'єднав юних науковців, пошуковців, краєзнавців, адже саме сьогодні випала нагода обмінятися знахідками та дослідженнями-розвідками рідного краю.
    Маємо надію, що започаткована Конференція дедалі розширюватиме свої межі й приваблюватиме більше небайдужих до історії, літератури, мистецтва, екології, етнографії Лубенщини.
    До зустрічі наступного року!

Немає коментарів:

Дописати коментар