вівторок, 7 травня 2024 р.

Подорож крізь час. Захоплююча екскурсія до Лубенського краєзнавчого музею

    У День дозвілля учні 5-А класу відвідали Лубенський краєзнавчий музей імені Гната Стеллецького, один з найстаріших музеїв на Полтавщині. Розташований у будівлі кінця XIX століття, музей розповідає про історію Лубенщини від часів кам’яної доби до сьогодення, вражає оригінальними експонатами фонду музею та майстерно виготовленими інсталяціями, манекенами, макетами, художніми полотнами, фотографіями.
    З цікавістю діти слухали розповідь молодшого наукового співробітника Сімініченко Інни Анатоліївни та розглядали крем'яні знаряддя праці, глиняні черепки та інші артефакти, які свідчать про життя людей на цій території тисячі років тому.
Із захопленням п’ятикласники розглядали діораму «Табір Северина Наливайка в урочищі Солониця» та унікальні речі козацької доби: зброю, люльки, печатки Лубенського полку.
    Окрему увагу привернула виставка, присвячена часопису «Хлібороб» - першій в Наддніпрянській Україні газеті українською мовою та діяльності братів Шеметів, чиє ім’я носить наш ліцей. Тут діти не тільки слухали, а й змогли підтримати бесіду.
    З гордістю за наших земляків учні сприймали інформацію про воїнів-лубенців, які стали на захист незалежності України у 2014 році. Уважно розглядали унікальні фото, документи, бойові нагороди, військову амуніцію.
Екскурсія до краєзнавчого музею стала для дітей справжньою подорожжю крізь час. Вони не лише отримали багато цікавої інформації про історію та культуру краю, але й відчули гордість за свою багату спадщину.
Класний керівник 5-А класу Запорожець О.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар