середа, 13 грудня 2023 р.

“Соціальне шкільне підприємництво: будуємо перший справжній бізнес”

   Чи уявляли ви коли-небудь у школі, як цікаво було б власноруч створити щось підприємницьке? Можливо, ви думали: "Як би чудово було мати власні кошти!" або "Якби можна було створювати й продавати щось своє, то я б..." 
  У сучасному світі більшість людей хоч раз мали досвід у підприємництві, але, напевно, це було поза межами школи та освітньої системи.
  Мабуть, ми навіть не здогадувалися, що ще з дитинства можна було б керувати шкільним бізнесом, який діє на рівних з дорослими, заробляє гроші, виготовляє продукцію чи надає послуги, при цьому, вирішуючи соціальні проблеми школи, громади, регіону чи навіть країни, або звертаючись до екологічних викликів.
   На початку грудня для учнів 10-Б класу Академічного ліцею імені братів Шеметів було проведено відкритий урок “Соціальне шкільне підприємництво: будуємо перший справжній бізнес”.
 Ліцеїсти виконували різноманітні завдання, об'єднавшись у групи. Кожен міг висловити власну думку, маючи встановлений дедлайн. 
 Не обійшлось  заняття без дискусії, мозкового штурму, кейс-технологій та  інших інтерактивних методів навчання.
Діти дійшли висновку, що гроші, виручені від продажу товарів, зазвичай витрачаються на потреби, які саме вони визначили пріоритетними: розвиток самого шкільного бізнесу, підтримка соціально незахищених або бідних дітей, освітні подорожі класами, підтримка літніх людей, вирішення екологічних проблем тощо.
   Десятикласники зрозуміли, що є лише три речі, які змінюють світ: молодь, круті ідеї та їх реалізація.
 Тож успіхів нашим майбутнім підприємцям у своїх починаннях!!!
Ірина Семенова, учитель економіки

Немає коментарів:

Дописати коментар