понеділок, 24 січня 2022 р.

Ланцюжок єдності

  Із метою формування високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, готовності до виконання громадянського обов’язку 21 січня учні 2-х класів долучилися до відзначення Дня Соборності й провели захід «Одна єдина соборна Україна». Учителі Людмила Сивобородько, Ірина Рєпіна, Тетяна Ярмоленко пояснили про важливість цього державного свята. Ключовим обговоренням заняття було утворення «Живого ланцюга» як символа єдності українського народу.
  Здійснивши екскурс у минуле, діти переглянули відео та взяли участь у невеликому опитуванні, з'ясувавши такі поняття як «незалежність», «єдність» та «соборність».
 Цікаво та змістовно пройшов урок позакласного читання за технологією «Пальчикового театру» в 2-Б класі. Учні самостійно виготовили героїв, склали авторську казку про Зайчика-патріота України та проінсценізували власний твір. Згадали видатних діячів і славетних українців того часу.

Учнів 2-А та 2-В класів надихнуло на проведення заходу виготовлення лепбука «Соборна Україна» та розповідь про актуальність традиції «Живого ланцюга» в наш час. Об’єднавшись у групи, діти спробували зобразити прислів’я: «Берись дружно – не буде сутужно», «Всі за одного, один за всіх». Учні почергово розмальовували фігурки українців, прикріплювали на карті України, яке місто мріяли відвідати. Під час виконання спільної роботи маленькі громадяни виявили багато спільного, почували себе досить упевнено, адже разом завжди легше й веселіше.
              
 На завершення заходу другокласники створили разом символічний ланцюжок єдності України. На блакитних та жовтих паперових стрічках діти написали теплі слова Батьківщині. Зробили зі стрічок ланки та з’єднали їх, підкресливши важливість об’єднання.
  Молодші школярі зрозуміли значення Дня Соборності для України, відчули значимість події для кожного українця та були горді тим, що зможуть підтримати один одного.
Класні керівники 2-х класів

Немає коментарів:

Дописати коментар