понеділок, 6 грудня 2021 р.

Заняття з елементами тренінгу

  29 листопада у ході акції "16 днів проти насилля" 8 – А кл. взяв участь у конференції "Людина в конфлікті". У ході заняття діти створили акроасоціацію слова "КОНФЛІКТ", спробували під час виконання вправи "Передай монету", "Спільний шедевр" відчути ситуацію конфлікту й знайти вихід з неї. Проаналізувавши варіанти виходу з конфлікту, спільними зусиллями визначили п'ять основних стратегій поведінки й дійшли висновку, що найкращим способом розв'язання конфлікту є співробітництво, коли людина прагне до встановлення рівноправності власних інтересів і зацікавленості до реалізації інтересів партнера.


  1 грудня вчитель початкових класів Тетяна Сидоренко провела у 4-Б інклюзивному класі заняття з елементами тренінгу "Ми всі різні - ми всі рівні". Захід сприяв формуванню ціннісних установок на толерантне спілкування. Учні зібрали "Валізу очікувань", повторили правила спілкування та з цікавістю долучилися до тренінгових вправ: "Чим ми схожі", "Приміряй на себе", "Долоньки" . Школярі визначали спільні та відмінні риси між ними, "приміряли" труднощі дітей з особливими освітніми потребами й щиро висловлювали свої думки та враження. Учні зробили висновки, що толерантна людина сприймає індивідуальні особливості, проявляє повагу до людей з інвалідністю й готова прийти на допомогу. Ще діти чітко усвідомили, що толерантність недоречна там, де порушуються права, де здійснюється насилля. Школярі обговорили з учителем як уникнути небезпечних ситуацій і до кого можна звернутися у разі потреби.
У 1-А класі учитель Буторіна О.М., в рамках акції 16 днів проти насильства, провела годину спілкування «Геть насильство над дітьми» з метою надання інформації про те, як можна захистити себе, свою гідність і свої права. Також діти переглянули відеоролик «Права і обов’язки дітей» та виготовили розмальовку-розтяжку "Ми за світ без насильства!"
ЗД з ВР Людмила ОГАРЬОВА

Немає коментарів:

Дописати коментар