понеділок, 6 грудня 2021 р.

Зупинимо СНІД, доки він не зупинив нас

Щороку 1 грудня з 1988 року відзначається Всесвітній день боротьби з СНІДом. Учні 11-Б класу Водопян Ангеліна, Величко Анастасія, Кривченко Катерина у ході акції «16 днів проти насильства» провели захід в 8А, 8Б, 8В, 9В та розповіли важливі факти про хворобу. Дівчата назвали статистику захворювання у всьому світі та в Україні. Учнів закликали бути уважними до свого здоров’я і в жодному випадку не соромитися тих, хто вже захворів.


    Важливо розуміти: ВІЛ – це вірус, так само, як існує вірус грипу. Він не може бути підставою для осуду когось чи сприйматися як власне покарання. ВІЛ – не смертельний вирок, а захворювання, з яким необхідно боротися. На жаль, донині немає засобів, здатних вилікувати СНІД, є лише препарати, які можуть уповільнювати прогресування хвороби. За умови відповідального лікування ймовірність переходу ВІЛ-інфекції в стадію СНІД значно зменшується, а життя ВІЛ інфікованих майже не відрізняється від життя здорових людей. ВІЛ не передається через кашель та чхання, при перебуванні в одному приміщенні з інфікованою людиною, використанні спільної ванни або туалету, спільного посуду для їжі, через піт або сльози, через укуси комах, домашніх тварин, при обіймах та рукостисканні.
  Учні 5-7-х класів з учителем Мельничук С.М. підготували малюнки про дружбу, толерантність, неприйняття насильства, які розмістили в коридорі школи поруч з інформаційними матеріалами про булінг.


Немає коментарів:

Дописати коментар