понеділок, 9 листопада 2015 р.

День української писемності та мови

  З 9 листопада 1997 року на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства в Україні відзначається День української мови та писемності.
Активно долучилася до відзначення цієї дати наша школа.Учні 6-9 класів  під керівництвом учителя укр.мови та літератури Мосійчук В.В підготували виставку плакатів та літературних газет "Слово-зброя", яку відвідали найменші школярі-першокласники.










 У паралелі 2-х класів відбувся "Мовний турнір", який підготували і провели вчитель початкових класів Сидоренко Т.В. та вчитель інформатики Семенова І.В. Учні не тільки продемонстрували набуті знання й логічне мислення, а й проявили командний дух, збагатили словниковий запас. Мультимедійний супровід ще більше пожвавив інтерес дітей, дав можливість якнайкраще унаочнити захід. 













Для ерудитів 3-4-х класів у цей день стартував шкільний етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім.Петра Яцика.







Вітаємо переможців І етапу Міжнародного етапу конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика -  ученицю З - Б класу - Радняну Богдану (вчитель Кисляк Л.В) та учня 4- А класу Дацюка Дмитра (вч.Сивобородько Л.М.) !!!

 Об 11 годині учні одинадцятих класів стали учасниками XV Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Мета якого : не стільки з'ясувати, чи добре знають майбутні випускники українську мову, як продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.







Учитель - словесник Корніяченко Л.І. з 6-ми класами підготувала поетичний вернісаж "Барвінкова наша мова", а з 8-ми  - інформаційну п'ятихвилинку "З історії виникнення письма" для молодших школярів. Для учнів 5-6-х класів учителі Корніяченко Л.І.,Сало В.В. підготували цікаву лінгвістичну вікторину "Вічне слово".











Причасти мене розмовою
Українською мовою,
Зачаруй мене славнозвісною
Українською піснею.

Під такою темою пройшов виховний захід 10 листопада для учнів 5-х класів під керівництвом учителя української мови Плегуци Л.М.
   
У День української писемності та мови оголошено конкурс на кращий авторський вірш "Рідна мова калинова". До вашої уваги твір найменшої конкурсантки, учениці 2-Б класу, Семенової Ярослави (вчитель Сидоренко Т.В.)
                                      Рідна мова 
Українка я маленька, 
Рідну мову знаю. 
Шанувати і плекати 
Її обіцяю. 
Мова наша, материнська, 
Співанками вкрита, 
 Кольорова, загадкова, 
Любов’ю сповита. 
Солов’їна наша мова 
Серце зігріває, 
Чудодійне її слово 
Надію вселяє. 
Розквітай же, наша мово, 
Серцем і душею, 
       Хай панує мир та спокій 
Над українською землею!
                           Заступник директора з НВР Грибань А.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар