пʼятниця, 27 листопада 2015 р.

27 листопада – Всесвітній день інформації

  Сьогодні рушійною силою світу є інформація. Це мало не головна цінність сьогодення. Цифрове майбутнє, про яке раніше й подумати не могли, стає звичним цифровим сьогоденням. Відбувається лавиноподібне наростання маси різної інформації, що отримало назву «Інформаційного вибуху». 
   Всі знають фразу: "Хто володіє інформацією - той володіє світом". Кількість інформації з кожним днем збільшується. От під таким девізом 27 листопада в 4-В класі пройшов урок-гра з інформатики, який підготувала та провела вчитель інформатики Семенова І.В. Метою даного заходу була систематизація знань з вивченої теми, закріплення навичок роботи з сучасними програмами, розвиток пізнавального інтересу до предметів «Інформатика» та «Літературне читання».
 Учні в ігровій формі виконували різноманітні вправи, змагаючись один проти одного, спробували себе у ролі вчителя, навчаючи товаришів роботі з Інтернетом, пошуку картинки на відповідну тему. Педагог застосовувала інтерактивні вправи, групову та індивідуальну роботу,здоров’язберігаючі технології. Цікавим був той факт, що інформатика вдало інтегрувалася з іншими предметами програми початкової школи, зокрема, з літературним читанням.
   У кінці уроку за допомогою інтерактивної вправи «Мікрофон» діти висловили свої думки та обмінялися сердечками з побажаннями, що сприяло формуванню позитивного ставлення школярів не тільки один до одного, а й до навчальної діяльності.



















Немає коментарів:

Дописати коментар