пʼятниця, 16 жовтня 2015 р.

Традиції живуть


    14 жовтня  учні 6-В класу разом із батьками, класним керівником Корніяченко Л.І , колишнім класоводом   Задорожньою В.П. святкували День святої Покрови в Дендропарку. І це не випадково, бо шестикласники – козачата. І для них уже стало доброю традицією збиратися гуртом, щоб добре розважитися, відпочити на природі, зварити смачний куліш, поласувати ним, як це робили  наші предки.  Для українців це свято християнське й національне, воно символізує зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.
     Свято Покрови було найбільшим для козаків. Цього дня в них відбувалися вибори нового отамана. Наші лицарі вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею й покровителькою. Багато церков маємо побудованих на честь свята Покрови.

     Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці та  щиро й урочисто відзначали  це свято, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву – Козацька Покрова. З недавніх пір відповідно до указу Презедента України Петра Олексійовича Порошенка свято Покрови в Україні відзначається ще й як День українського козацтва та День захисника України. Це дуже важливе свято, адже ко­зацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Його історичне зна­чення важко переоцінити. Народ будь-якої країни береже спогади про власне мину­ле, пишається своєю історією.







Немає коментарів:

Дописати коментар