четвер, 15 жовтня 2015 р.

До Дня захисників України

  14 жовтня - День українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці. А з 2014 року, згідно указу Президента України, День захисників України. Ідея козацтва щільно переплелася з історією українського народу. І сьогодні козак - це не той, хто одягнений у шаровари. Козак, це перш за все, воїн за духом, але воюватиме він тільки за одну річ - свободу. До дошки Анатолію Безроді, загиблому випускнику нашої школи, загиблому в зоні АТО, 13 жовтня поклали живі квіти. Діти з нагоди свята подарували запрошеним на зустріч бійцям портупею. А напередодні учениці 7-В класу разом з членами громадської організації «Твій світ» та бабусями-пенсіонерками в’язали бійцям теплі шкарпетки.

  Класні керівники в цей день провели відкриті виховні заходи: в 10-Б - інформгодину про гетьманів України «Що ти знаєш про феномен козацтва?» (кл. кер. Горбенко С.М); 7-і класи переглянули літературно-музичну композицію «День захисника України» (кл. кер. Кошова С.П.); у 3-А для дівчаток та хлопчиків провели веселі змагання «Козачата»( кл. кер Кравченко Н. В). Для 9-х класів Кабушка О.М. провели історичну вікторину «Як ти знаєш історію українського козацтва?», переможцем в якій став 9-А клас.









 Органи учнівського самоврядування виготовили стенд з картою України, а учні 3-5-х класів провели флеш-моб, прикріпивши голубки, розмальовані в народних традиціях та з побажаннями бійцям. 













  Кульмінацією свята став конкурс «А-нумо, козаки!», на якому хлопці 10-11-х класів змагалися у бігу, перетягуванні канату, силових вправах, розборці автомата, виконанні маршової козацької пісні у строю. Розпочалося воно розповіддю про захисників країни від часів Русі й до сьогодення. Лунали козацькі пісні, мелодія акордеона, а пісню «Воины света» у виконанні Склярова Андрія співав увесь зал. Переможці із 11-А класу у нелегкій боротьбі вибороли солодкий приз. Хочеться вірити, що із таких юнаків виростуть справжні захисники України. 








                                                            ЗД з ВР Огарьова Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар