вівторок, 19 травня 2015 р.

Навчально-польові збори

На виконання Указу Президента України від 25.10.2002 № 948/2002 «Про Концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді», Положення про допризовну підготовку юнаків та програми предмету «Захист Вітчизни», з метою практичного закріплення умінь та навичок, засвоєних учнями під час вивчення курсу «Захист Вітчизни» в загальноосвітніх закладах нашого міста, за ініціативи й підтримки міської влади та управління освіти в таборі університету ім. М.Драгоманова в районі “Лиса гора” з 11 по 16 травня відбувалися навчально-польові збори з учнями випускних класів.
Під керівництвом начальника навчально-польових зборів, викладача курсу «Захист Вітчизни», полковника у відставці Петра Химича, його заступника, підполковника у відставці Віктора Рабовлюка, військових керівників і вчителів фізкультури шкіл міста юнаки і частина дівчат , що побажали вивчати курс «Захисту Вітчизни», мали змогу продемонструвати отримані знання і навички з прикладної фізичної , тактичної стройової підготовки цього курсу та основ цивільного захисту.
Щоб заняття проходили змістовно й цікаво, враховували  сучасні, передові методи військової науки, керівник занять Петро Химич для проведення тактичних занять залучив офіцерів, воїнів АТО, які нині перебувають у короткотерміновій відпустці або перепідготовці. Це, зокрема, Олександр Ключник,  Олександр Смагін, Віктор Сивуха, воїни ОУН -УКРОП  із позивними “Зубр” і “Вовк”, які не лише розповіли про тактику сучасного наступального бою і оборони , а разом з учнями на практиці провели показові бої.


























Немає коментарів:

Дописати коментар