понеділок, 6 червня 2022 р.

Стежками рідного краю

 Лубенський краєзнавчий музей імені Гната Яковича Стеллецького – один із найстаріших музеїв Полтавщини, заснований у 1918 році професором археології Гнатом Стеллецьким. Він продовжує традиції музейних закладів Лубенщини, пов’язаних з діяльністю Катерини Скаржинської, педагога Федора Камінського та етнографа Сергія Кульжинського. Розташований музей в центральній частині міста та розміщений в історичній будівлі. На сьогодні колекційні збірки музею становлять близько 15 тисяч. Унікальними серед них є – археологічна колекція, книги-стародруки, колекція зброї, зібрання українського одягу, рідкісні фотографії та документи. 


Оновлена до 100-річчя заснування закладу експозиція розповідає про історію Лубенщини від часів кам’яної доби до сьогодення. Лубенський краєзнавчий музей – один з найкращих на Полтавщині. 



Наприкінці навчального року учні нашої школи (4-А, 4-Б, 4-В, 5-А, 5-Б, 5-В, 6-А, 6-Б, 6-В, 7-Б, 7-Г, 8-А) відвідали цей заклад. 








 Екскурсія була цікава, захоплююча. Діти дізналися історію музею, історію Лубенщини від давніх часів до сьогодення. Взяли участь у квесті, шукали скарби Яреми Вишневецького, своїми руками виготовили магніти.

Класний керівник 6-А    Світлана Кошова

Немає коментарів:

Дописати коментар