вівторок, 27 квітня 2021 р.

Біль Чорнобиля в серці залишається

Хай стане мир міцним у стократ,
Хай над землею чисте небо буде.
Чорнобиль – попередження, набат,
Його уроки людство – не забуде.
 26-го квітня, минає 35 років, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу, яка є найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Цей день поділив життя багатьох людей на “до” та “після”, залишивши по собі глибокий відбиток у пам'яті.
 Аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя кількох поколінь і завдала непоправних втрат. Спричинила забруднення навколишнього середовища, на довгі роки перетворивши територію довкола станції на зону відчуження.
З метою донесення до свідомості учнів масштабів чорнобильської катастрофи, прищеплення любові до рідного краю, виховання почуття співчутливості, критичного ставлення до історичних подій, у 5-9 класах було проведено у дистанційному форматі заходи присвячені 35-й річниці трагедії на Чорнобильській АЕС. Учні переглянули «Уроки пам’яті Чорнобиля». В залежності від віку, було розглянуто не лише наслідки радіаційного забруднення, а медичні та соціальні наслідки аварії на ЧАЕС, в яких сьогодні ми живемо і з якими будуть жити наші нащадки.
Відеоуроки можна переглянути та завантажити  за посиланнями:
Прослухали пісню Наталії Май «Чорнобильська біда».
 Чорнобильська катастрофа фактично нездоланна, оскільки головним її наслідком є радіація, незрима й невідчутна, здатна діяти протягом тисяч років і на величезних територіях. Саме тому тема Чорнобильської трагедії близька не лише українцям, а й людям усього світу. Однак час невпинно йде вперед. Віддаляється чорна дата Чорнобиля, про яку з болем згадуємо сьогодні. І хочеться, щоб більше ніколи й ніде у світі не повторилось подібне лихо.
Кривуненко С.М., учитель основ здоров’я


Немає коментарів:

Дописати коментар