середа, 30 вересня 2020 р.

Зернятка толерантності


" Жодна дитина не повинна відчувати себе іншою"
Кредо інклюзії 
  У Лубенській ЗОШ №2 вже третій рік працює клас з інклюзивним навчанням, таким чином реалізується право дитини з особливими освітніми потребами вчитися разом з однолітками. Коли правильно організована робота, коли діти ростуть і бачать, що поряд є інші, не схожі на них, вони стають добрішими, толерантнішими. Весь колектив школи об'єднаний спільним прагненням допомогти учневі з особливими освітніми потребами в соціалізації, навчанні, реалізації здібностей. Ми разом розвиваємося, відкрито ділимося досвідом та радо зустрічаємо колег з інших шкіл. 
  29 вересня в 3-Б клас з просвітницькою місією завітала представник благодійної організації "Зернятко" м. Полтави, асистент учителя інклюзивного класу Полтавської школи № 2 Бойчук Вікторія Дмитрівна. Вона провела тренінгове заняття на тему толерантності, розповіла про дітей з різними освітніми потребами, ознайомила присутніх зі специфікою роботи корекційного центру "Зернятко".
                                          
                                         
 
                                  

 Всі діти із задоволенням брали участь у тренінгових вправах, активно долучалися до обговорення, затамувавши подих, дивилися мультфільм про Колючого Їжачка та висловлювали свої думки. Учні класу щиро раділи подарункам від благодійної організації "Зернятко" та зі словами вдячності вручили гості «осінній букет». 
                                                                        

 



Ця зустріч вкотре довела, що головне - вірити в дітей, у людей, які поруч, у справу, яку ти робиш. 







Автори: Сидоренко Т.В., Цимбал О.І., 
фото Яцина Н.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар