вівторок, 19 вересня 2017 р.

День Смайлика



Посмішка - це крива, яка випрямляє все 
Діллер Філлес

 Смайлик сьогодні став незмінним атрибутом електронного спілкування, і уявити, як можна було б без нього обходитися, практично неможливо. Саме тому щороку 19 вересня в світі відзначають незвичайне свято — День народження дружелюбного електронного символу — День народження "Смайлика". Легенд про його виникнення дуже багато.   «Усміхнені» корені намагаються знайти аж у Стародавньому Китаї. Припускають, що смайли були одним з видів тайнопису, які з'явилися слідом за ієрогліфами. Перші смайли датуються 16 століттям до н. е. На сучасні варіанти вони зовсім не схожі, зате їх досить багато. Були знайдені наскельні смайлики, графічні смайли, «усмішки» на підковах і навіть на корі дерева.
Звичайно, ці смайли не зіграли ніякої ролі в появі сучасних. І тим не менше, швидше за все, саме вони були першими.
 З метою закріпити та узагальнити знання учнів, отримані на уроках інформатики в 2-4 класах ; стимулювати їх розумову та творчу діяльність; розвивати та застосовувати набуті знання в нестандартних ситуаціях; виховувати почуття товариськості, згуртованості вчителем інформатики Семеновою І.В. було проведено в 5-их класах  інформатично-розважальний захід "Смайли в нашому житті". Девізом уроку стали слова Дейла Карнегі: " Вираз, який ви носите на обличчі набагато важливіший за одяг, який ви носите на тілі." 















Школярі з радістю брали участь у різноманітних конкурсах,  працювали в графічному редакторі Paint, презентували  свої роботи з теми "Яким я бачу смайлик" та за допомогою гри пригадали інформатичні терміни та правила безпеки в кабінеті ІКТ. Найактивнішими були учні 5-А класу.









І не забувайте, що посмішка нічого не вартує, але дорого цінується. 


Вчитель інформатики Семенова І.В. 

Немає коментарів:

Дописати коментар