пʼятниця, 1 вересня 2017 р.

Відкриття добудови Лубенської загальноосвітньої школи №2

   1 вересня в Лубенській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 відбулося довгоочікуване свято – урочисте відкриття добудови школи. Упродовж кількох років подвір’я було ще й будівельним майданчиком, хоч це ніяк не позначилося на результатах навчання учнів та їхніх спортивних досягненнях. Перша черга будівництва завершена завдяки підтримці народного депутата Верховної Ради України Костянтина Іщейкіна за рахунок коштів державного бюджету, голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка та коштів обласного бюджету, міського голови Олександра Грицаєнка, депутатів Лубенської міської ради та коштів міського бюджету. Витрачено близько 10 мільйонів гривень. Працівники ТОВ «Лубнижитлобуд» під керівництвом Ляшенка Ю. В. знесли старі приміщення майстерень і добудували ціле крило школи: на першому поверсі майстерня по дереву, майстерня по металу, кабінет обслуговуючої праці, а на другому – актова зала. До того ж на подвір’ї школи виросла господарська будівля – ошатна і практична. На наступний рік плануються роботи з благоустрою території двору та побудова нового спортивного майданчика.
  Місяць за місяцем кілька років велика кількість людей докладала зусилля для того, щоб у новостворених кабінетах та залі було затишно, зручно та безпечно дітям. Усі вони запрошені на святкове відкриття, приурочене до Дня знань. Для кожного вдячні учні знайшли теплі слова за такий чудовий дарунок та подарували власноруч виготовлені сувеніри: начальнику управління освіти Костенку М.В. та інженеру управління освіти Байковській Є.В. за особистий внесок у проектування та організацію робіт з добудови школи; Коваленку В.В., директору відокремленого підприємства «Лубенський верстатобудівний завод» АТ «Мотор Січ», за ремонт і оновлення верстатів для майстерень; Чеверді Ю. Г., депутату міської ради, за виготовлення чудових меблів для нового корпусу, частину яких на суму 13 тис. грн. оплатив для дітей директор ТОВ «Грейд-плюс» Борилюк Р. В.; приватному підприємцю Коломійцю І.О., який замовив з Турції тканину для одягу сцени та Юшко О. В., яка розробила дизайн та пошила з неї занавіс; приватному підприємцю Сеню М. В. за встановлення відеопроектора з екраном, звукової апаратури та свілових прожекторів на сцені, які подарували школі депутати міської ради., директору Спецлічмашу Назаренку В.І. за чудові лавочки на подвір’я школи. І звичайно працівникам Костенка М.І. із ТОВ «Лубнижитлобуд», які не шкодували зусиль, будуючи та оздоблюючи новий корпус дітям. Не жаліли сил, власного часу також і працівники школи. Жив створенням окремого актового залу та сучасних майстерень директор школи Дем’янець В.М. Готував документи, керував оздоблювальними роботами та наповненням новобудови необхідним обладнанням ЗД з ГР Перепічай В.Д. Добирали верстати, швейні машинки та сотні потрібних на уроках трудового навчання дрібничок учителі Таранда О.А., Хижняк І. П., Лохвицька І.С. 
  Відшуміла святкова лінійка, присвячена Першому дзвінку. 114 першокласників влилися у нову шкільну родину. Їх привітали учасники шкільного ансамблю «Криниця» з вокально-хореографічною композицією «Шкільний світ», а першокласники наївно і схвильовано розповіли, як вони вперше збирали портфель. 



 Дуже шановані гості завітали цього року на лінійку: народний депутат Іщейкін К.Є., міський голова Грицаєнко О.П., начальник управління освіти Костенко М.В., будівельники, численні гості. Усі вони вітали школярів та їх батьків зі святом та відкриттям довгоочікуваної добудови. І ось вона – довгоочікувана мить: з почуттям великої шани і вдячності за турботу про дітей, ведучі запросили перерізати червону стрічку та вручити символічний ключ народного депутата Верховної Ради України Костянтина Іщейкіна та гордість школи, триразову переможницю обласних олімпіад, ученицю 10-А класу Лазоренко Яну.









Гості, серед яких були усі, хто допомагав будівництву школи, зайшли спочатку в майстерні на першому поверсі: слюсарну, з обробки деревини та кабінет обслуговуючої праці для дівчаток. Діти провели для гостей екскурсію, розповівши, які станки, машинки та інструменти закуплено для учнів, а після цього запросили усіх в актову залу, де на святковому концерті діти довели, що вони гідні такого щедрого дарунку. Присутнім показали відеофільм «А починалося все так», де було зафіксовано різні етапи будівництва. 









Четвертокласники прочитали вірші-подяки усім будівельникам, а міський голова Грицаєнко О.П. та директор школи Дем’янець В.М. вручили грамоти та подяки за щиру турботу про дітей та самовіддану працю на будівництві ЗД з ВР Огарьовій Л.М., ЗД з ГР Перепічаю В.Д., учителям школи Таранді О.А., Хижняк І.П., Самокиші Д.І., Голяці Б.І., Гайдуку О.М., будівельникам: Коновалову О.О., Захарову М. В., Кречку В. О, Савченко Є. В., Іщенко Л. Г.










Яскраво і зворушливо пройшов святковий концерт, на якому діти показали себе вже повноправними господарями такого щедрого дарунку. І хто б що не говорив, а коли разом, об’єднавши зусилля, вдається зробити щось хороше - здається, що в світі стає трохи світліше.

ЗД з ВР Огарьова Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар