пʼятниця, 20 січня 2017 р.

22 січня – День Соборності України

   День Соборності України — національне свято України, що відзначається щороку 22 січня. Сьогодні соборність не обмежується лише ідеєю збирання етнічних земель у рамках національної держави, а передбачає також духовне єднання всього населення країни незалежно від національності.
Соборність — це забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, міцний фундамент для побудови процвітаючої демократичної національної держави. Саме про це йшлося на виховному заході, який пройшов у 8-х класах 20 січня. Ведучі розповіли історію об’єднання земель Заходу і Сходу України від 1918 року до Указу Президента України від 13 листопада 2014 р. про встановлення свята День Соборності України. Переглянули презентацію про знакові місця та постаті П. Скоропадського, М. Грушевського, В. Винниченка, Є. Петрушевича, С. Петлюри, К. Левицького — людей, які творили історію України того часу. 
Лунали пісні про Батьківщину у виконанні Тіни Кароль «Україна – це ти» та у виконанні самих восьмикласників «На нашій Україні». Коломейцева Карина провела вікторину на кращого знавця символів держави та важливих історичних дат. На закінчення присутні об’єднали усю країну, прикріпивши прапори на карту біля кожного обласного центру.









ЗД з ВР Огарьова Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар