четвер, 7 листопада 2013 р.

Незабутня подорож 
______________________________________________________
Вже традиційно педагогічний колектив ЗШ №2 вирушає з екскурсіями містами України. Після відвідин весною м. Чернігова було вирішено організувати нову поїздку до м. Запоріжжя та о. Хортицю. Так  19-20 жовтня колектив школи на чолі з головою профкому Перепічаєм В. Д. здійснили свою мрію.
Оскільки ми, освітяни, маємо не лише навчати, а й постійно пізнавати світ – навчатися, то ця незабутня подорож виявилася дуже доречною. Адже кожен із нас по новому відкрив цей могутній промисловий край, почерпнув неоціненний скарб історії рідної землі.
Зовсім неочікуваним були краса і велич індустріального Запоріжжя. Адже його ще називають містом фонтанів. Одні з найкрасивіших, на бульварі Шевченка, а також уздовж пр. ім. Леніна. До речі сам Проспект є найдовшою  вулицею у Європі довжиною 10,8 км.  Особливими є також 2 двоярусні мости через Дніпро.  Висота над водою — одна з найбільших на Україні, особливо з другого поверху. Милуватися мальовничими берегами  річки Дніпро  ми змогли завдяки подорожі на катері,  впродовж 2 годин. Після цього захоплення і подив викликали відвідування приватних музеїв історії зброї та старовинної автомобільної і військової техніки. Але найбільше вразив острів на Дніпрі – Хортиця  довжиною 12 км. Надзвичайно красивий, оповитий з обох боків могутнім Дніпром, відкрив для нас чудову панораму ДніпроГЕСу.  Свої знахідками минулого поділився з нами музей Запорозького козацтва. Взагалі сам Національний заповідник «Хортиця» нагадує величезний музей під відкритим небом. Він не лише зберігає пам’ятки історії і культури, пов’язані з історією запорізького козацтва, а й відтворює природно-історичне середовище того часу. Тому по праву Хортицю називають островом скарбів української землі! Але найцінніше – його дух, його люди, нащадки славних запорожців, що показали нам не тільки виставу справжнього бою, танцю, володіння конем, а й виставу своєї мужності, доблесті, відваги! Як не гордитися тим, що ми – українці!
 Радимо всім відвідати це славне місто і національну святиню – острів Хортицю.   Дякуємо приватному перевізнику Демочці Миколі Григоровичу , що допоміг в організації поїздки.
                                             
 



Немає коментарів:

Дописати коментар