вівторок, 6 лютого 2024 р.

День безпечного Інтернету

    В епоху технологій важливість Інтернету у сучасному світі важко переоцінити. Він є мостом, який об'єднує нас у єдиному інформаційному просторі, де ідеї, знання та можливості вільно рухаються. Інтернет - це не просто технологічний інструмент; це сила, що трансформує наше суспільство і відкриває нові горизонти для розвитку та взаємодії.  Але серед багатьох переваг, які з'явились у нашому житті з його  появою, кібер світ несе в собі ще й  безліч небезпек.
    06 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Це вже 21 День безпечного Інтернету.

   Цього дня для учнів Академічного ліцею імені братів Шеметів було проведено ряд заходів, на яких діти пригадали, що особиста безпека в Інтернеті пов'язана з управлінням приватністю. Користувачі повинні бути уважними щодо інформації, якою вони діляться онлайн, та ретельно налаштовувати параметри конфіденційності.

    Восьмикласники створили власні правила цифрової безпеки для молодших товаришів.  
    Під час заходів ліцеїсти  зрозуміли, що збереження етики інтернет-спілкування, уникання кібербулінгу та виявлення шахрайства є важливими аспектами для створення позитивного та безпечного інтернет-середовища.
 

    Захист в Інтернеті - це наша спільна відповідальність, і лише поглиблене розуміння та активна участь кожного учасника освітнього процесу зробить  Інтернет більш безпечним та приємним для всіх. 
Адже  розуміння того, як визначати неправдиву інформацію, розрізняти надмірне використання Інтернету та розвивати критичне мислення - це ключові елементи безпеки в цифровому світі.
Ірина СЕМЕНОВА, вчитель інформатики

Немає коментарів:

Дописати коментар