вівторок, 20 лютого 2024 р.

Година спілкування «Знай свої права, дитино!»

 Продовжуючи тему, розглянуту на уроках з основ здоров’я, для учнів 5-А класу було проведено годину спілкування «Знай свої права, дитино!».

 Розпочали розмову з того, що кожна людина є неповторною, є найціннішим скарбом на планеті, тож ображати, принижувати людську гідність не можна. А для цього необхідно дотримуватись правил, законів.
 Повторили, що права дитини захищені Конституцією України, Законом України про охорону дитинства», Законом України «Про освіту», Конвенцією ООН про права дитини.
    Діти активно включилися в гру «Розкажи про себе», виконали інтерактивну вправу «Асоціативний кущ», презентували свої плакати «Права дитини», розглянули листи з «Пошти казкових героїв», зіграли в гру «Ми – судді».


    Також обговорили приклади ситуацій, коли права дитини можуть бути порушені, вчилися, захищати свої права та визначалися до кого можна звернутися в подібних випадках. З’ясували, що необхідно створити такий мікроклімат у колективі, де кожен відчуватиме себе захищеним та важливим.
                                                              
    По завершенню заходу діти відповідали на запитання вікторини-підсумку безпомилково, що свідчить про відмінне засвоєння матеріалу «Права дитини».

Класний керівник 5-А класу Запорожець О.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар