пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

Вчимося сортувати сміття! Не тренд, а необхідність: чому важливо сортувати сміття?

  Уявіть, що буде з планетою через 100 років, коли відходи надходитимуть на звалища з такою ж інтенсивністю, як це відбувається зараз. У такому випадку планета перетвориться на великий смітник! Зменшити негативний вплив сміття і відходів на навколишнє середовище, ґрунт, підземні та поверхневі води можна. Найперше, це сортувати сміття! Кожен із нас є маленькою фабрикою з виробництва відходів, з щорічним обсягом продукції в більш ніж 400 кг. Більшість відходів, які ми викидаємо в сміттєві контейнери може отримати друге життя.
  За будь-яких умов у боротьбі зі сміттям вирішальну роль відіграє особисте ставлення кожного з нас до цієї проблеми.
 З цією метою учнями 9-В класу Академічного ліцею імені братів Шеметів була проведена бесіда для дітей 5-9 класів про значення та правила сортування сміття. 
Ліцеїсти, також показали розроблені ними буклети з цієї теми, ознайомили з кольоровою гамою позначення контейнерів.
 Для 5-6 класів була проведена дидактична гра, в ході якої, школярі самостійно відсортовували предмети в різні баки.
 Наш заклад займається не тільки просвітницькою діяльність, а ще й практичною. В ліцеї встановлені контейнери для сортування паперу, пластику та інших предметів, які позначені різними кольорами з написами. Тому учні мають змогу легко запам’ятати, куди і що саме викидати. Важливо, щоб діти це бачили і впроваджували цю культуру сортування не лише в школі, а й в себе вдома.
Тож сортуймо заради майбутнього!

Класний керівник 9-В класу Тетяна Сиротюк

Немає коментарів:

Дописати коментар