вівторок, 7 листопада 2023 р.

Ми вогню не боїмося, з ним боротися вчимося

 Ще з давніх часів вогонь став надійним помічником у житті людей. Разом з тим необережне поводження з ним може призвести до виникнення пожеж.
 Є професії, про які ми знаємо здебільшого з фільмів, телевізійних новин, сторінок книжок. Саме до такої категорії й належить небезпечна, важка, але дуже необхідна професія пожежника.
 Як же насправді відбувається чергування пожежної бригади? Як швидко автомобіль дістається до потрібного місця? До якого поверху може дістати пожежна драбина? Аби дізнатися відповіді на ці та безліч інших запитань, учні 3-А класу з класним керівником Буторіною О.М. 
  7 листопада в рамках Тижня з пожежної безпеки вирушили на екскурсію до пожежної частини.
Начальник чергової зміни №1, капітан служби цивільного захисту Журавель Павло Сергійович провів для дітей цікаву екскурсію. 
Третьокласники прослухали інформацію про особливості роботи рятувальників. Також їм показали техніку та засоби, які використовують у надзвичайних ситуаціях.       

  Під час екскурсії учні засвоїли порядок дій у випадку горіння та під час екстремальних ситуацій удома, у школі й інших місцях. З'ясували основні правила безпечного використання первинних і підручних засобів пожежогасіння. 

Також побачили сучасні прилади гасіння пожеж, новітню пожежну машину(АЦ-4-60(5309)505М)) та екіпаж у повній екіпіровці.

Вогнеборці нагадали дітям основні причини виникнення пожеж та повторили з ними правила пожежної безпеки. Діти переконалися, що професія пожежника є дуже відповідальною, цікавою та героїчною. Адже той, хто рятує життя інших людей, заслуговує найвищої поваги.

 Висловлюємо щиру подяку начальнику Лубенського РВ УМНС
УКРАЇНИ Башлію Володимиру Петровичу за сприяння у проведенні екскурсії.

     
Учні 3-В класу грали в дидактичну гру "Вогонь-друг, вогонь-ворог" з елементами дискусії. Школярі наводили багато прикладів з власного життя, пригадали номер екстреної служби у разі виникнення пожежі та провели конкурс малюнків «З вогнем погані жарти, жартувати з ним не
варто!»

                                                      Класник керівник Олена БУТОРІНА

Немає коментарів:

Дописати коментар