пʼятниця, 6 жовтня 2023 р.

Пишаюся тим, що я –українець!

 У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя. Від роду до роду передається заповіт жити чесно, не зазіхати на чуже, трудитися, любити свою землю, рідну мову, з повагою і розумін­ням ставитися до інших народів.
 З метою продовжувати ознайомлювати учнів з героїчним минулим України, сприяти вихованню в дітей почуття гордості за історію своєї Вітчизни та її героїв, почуття колективізму, товариськості, добродушності, розвитку творчих та інтелектуальних здібностей вихованців, а також спритності, кмітливості, винахідливості для ліцеїстів 10-Б класу було проведено розважальний захід "Пишаюся тим, що я –українець!"
Ведучі свята Кривохижа Софія, Семенова Ярослава та Лихіцька Вероніка ознайомили присутніх з славетною історією запорізьких козаків, а потім розпочалися веселі розваги між командами "Гостра шабля" та "Козацька булава".

Юнаки проходили випробування на силу, спритність та кмітливість.
Ніколи не кидали козаки своїх товаришів у біді. Дружбу цінували понад усе. Десятикласники долали перешкоди пліч-о-пліч із товаришем.   

Найбільше емоцій викликав конкурс "Одягни козака".


Справжній козак у вогні не горить, у воді не тоне, та й з коня його скинути неможливо. Дуже вправними і сміливими вершниками були і наші учні.

Після сьогоднішніх  змагань в нас залишається світла пам’ять про славні подвиги наших предків-запорожців. Отже, всіх ще раз вітаємо зі святом, і бажаємо міцного козацького здоров’я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди!
 Пам’ятаєте, що ви є нащадками славних українських козаків. То ж любіть Україну, шануйте її народ. Хай кожен з вас своїми добрими справами і вчинками доведе що козацькому роду нема переводу!
Ірина СЕМЕНОВА, класний керівник 10-Б класу

Немає коментарів:

Дописати коментар