середа, 20 вересня 2023 р.

«Сила слова або отрута лихослів'я»

20 вересня у 6-Б класі класним керівником Ярмош А.І. та психологом школи Яциною Н.М. було проведено заняття з елементами тренінгу «Сила слова або отрута лихослів’я» з метою формування негативного ставлення до нецензурної лексики.
Проблема лихослів’я, нецензурної лайки – серйозний виклик для нашого суспільства. Під час заняття відбулася цікава дискусія, в ході якої діти акцентували увагу на тому, що лихослів’я забруднює не тільки мову, але і нас самих, перешкоджає нормальному спілкуванню, провокує конфлікти. Учні виконали арт-терапевтичну вправу де малювали свої асоціації з гарними і поганими словами.


                   
 Порівнявши малюнки, діти зробили висновок, що не варто вживати лайливі слова так, як вони негативно впливають на нас та на наші стосунки з оточуючими.
На завершення діти побажали один одному, щоб у їхньому житті було побільше позитиву, щоб завжди вміли керувати своїми емоціями, слідкували за своїм мовленням, пам’ятали, що з культурною, вихованою людиною завжди приємно спілкуватися. Важливо пам’ятати, що культура мовлення - це найдорожчий скарб нації, про який потрібно дбати.

Практичний психолог Наталія Яцина

Немає коментарів:

Дописати коментар